Yellow is back!

October 10 2018 Kommentarer [0]
Igår var det lansering av Notes Domino V10 och finns nu tillgängligt för nedladdning på PA. Lanseringen hölls i Frankfurt som en del av det större IBM Think eventet som pågick samtidigt. Eventet livesändes på Facebook och kan ses i efterhand här på samma Facebook sida. IBM Think Sverige går av stapeln den 22 november.


Image:Yellow is back!

Vi ca 50 personer som var där från både kunder, partners och IBMare hade samlats på At Six konferensanläggning på Brunkebergstorg, för att titta på livesändningen tillsammans.

Image:Yellow is back!

Det var såklart en hel del intressanta nyheter som presenterades på eventet där de viktigaste handlade om Domino som applikationsplattform och integration med andra system. Fokuset låg på främst Domino servern och TCO och inte så mycket på Notesklienten. Förvisso så är det en hel del förbättringar även i Notes men de varken pratades de om eller visade något av.

IBM och HCL har tillsammans utvecklat massor av nya funktioner där den största nyheten är nog att man lagt till Javascript och Node.js till Domino samt möjligheten att deploya Domino i Docker containers. Just detta skapar flera möjligheter till att utveckla nya sort tillämpningar men framförallt så öppnar det upp möjligheter för nya utvecklare, utan tidigare kunskap om ND, att utveckla på Domino. Läs mer om just Node.js här.

Vidare så demonstrerades hur man fräschar upp en gamal traditionell NSF till en modern webapplikation utan att behöva skriva kod. Detta gjordes via vår partnerlösning från TeamWorkr. Man visade också upp IBM Domino Mobile Apps som i dagsläget är access till native Notes-applikationer via iPad med både on-line och off-line stöd "out-of-the-box". Här pratar vi standard Notes-replikering direkt på en iPad. Rätt imponerande!

Man visade också hur man kan integrera Notes Domino applikationer i Watson Workspace, Slack, Microsoft Teams och t.o.m Office 365. Det var både en bra och kraftfull demonstration och samtidigt viktig då många kunder använder både Slack men kanske framförallt Office 365 i stor utsträckning.

Övriga intressanta nyheter:
 • Symestrisk kluster
 • Automatisk index och databasreperation
 • Docker och CentOS stöd
 • 256 Gb databaser
 • Större foldrar
 • LotusScript Extensions
 • Domino Query language
 • Utökat och förbättrat Rest Api

Notes app på en iPad
Image:Yellow is back!

Notes kontaktdatabas i Office 365
Image:Yellow is back!


En mer personlig reflektion, både från eventet som sådant men även det senaste året som har lett fram till denna lansering, är att det är ganska mycket positiv energi och framtidstro runt vårt gamla Notes & Domino. Ny version, marketing aktiviteter, gula färgen tillbaka (!?). Det känns lite som på den gamla Lotus tiden med "Bleed Yellow". En välbehövligt bra känsla helt klart! Vidare så tror jag verkligen att Domino kan både behålla samt tillskansa sig en stark position som applikationsplattform ute hos organisationerna genom våra nya initiativ kring integration med främst O365 (men även annat) samt utökat REST API och utvecklingsstöd.

Office 365 har under en ganska lång tid nu skymt sikten för väldigt många organistationer där ute. Vad ska vi göra med våra Domino applikationer? Ska vi byta plattform? Vi byter ju e-mail.....osv. Men för att citera en kund vi pratade med "Nu när e-post migreringen är över och undanstoppad så kan jag äntligen få tid till att leverera bra och kostnadseffektiva applikationer.". Gårdagens demo visade väldigt tydligt att Domino framgent inte bara kan samexistera med Office 365 och andra system, utan även förbättra den totala lösningen.

Den stora utmaningen är nu att få ut vårt budskap till framförallt nya utvecklare och de som kommer ut från skolorna. Det är ju lätt för oss att prata om "bäst TCO" och "säkraste plattformen" etc. Men om ingen känner till att vi finns så blir det ju rätt svårt att utveckla med våra grejer!? Prylarna landar ju inte bara i folks knä om man säger. Så det ska bli intressant att se hur vårt ledningsteam tar sig an det problemet. Oavsett utmaningarna så tycker jag och många med mig att det känns rätt hoppfullt ändå, så jag tänker avsluta posten med den väldigt passande och förtroendegivande taggen från gårdagens event..... #DominoForever

Vi hörs!
IBM Notes & Domino V10

September 21 2018 Kommentarer [0]
Image:IBM Notes & Domino V10
 
Det är roligara att göra saker tillsammans!
 
Passa på och anmäl er till världspremiären av IBM Notes & Domino V10 den 9 oktober kl 10.00 i Stockholm.
 
Vi kommer tillsammans se livesändningen från At Six, Brunkebergstorg 6 där vi avslöjar detaljerna om Notes och Domino V10 som släpps senare under 2018. Efter livesändningen finns utrymme för diskussion över lunchen som ingår.
 
Vi har begränsat med platser, så anmäl er redan idag! http://ibm.biz/BdYnqy
 
För er som inte kan delta på eventet i Stockholm finns även möjlighet att se livesändningen här https://www.facebook.com/events/640962392971330/

Domino 10

October 26 2017 Kommentarer [0]
Ganska betydande nyheter som kom ut igår! Domino version 10 kommer att släppas under 2018. Annonseringen hittar ni här

Man annonserade även att man har tecknat ett avtal med HCL Technologies,(en partner som redan samarbetar nära med på Tivoli och Rational sidan) som kommer att sköta en stor del av utvecklingen på Domino plattformen framöver. Vidare så pratade man om kommande uppdateringar för Domino plattformen, där man även annonserade Domino Jam 2025där kunder och partners får ansöka om att tillsammans med IBM vara med och skapa framtidens roadmap för Notes Domino. APIer och integration är ett ledord inför kommande releaser.


Image:Domino 10

Nedan produkter kommer HCL mer eller mindre att sköta utvecklingen för:
 • Domino  
 • Notes
 • Traveler
 • Sametime
 • IBM Verse
 • IBM Mail Support for Microsoft Outlook
 • IBM Client Access (ICAA)
 • IBMEnterprise Integrator (LEI)
 • IBM MobileConnector  
Domino 9.0.1 FP10 och IBM Verse 1.0.3 kommer att släppas nu i Q4 2017.

Här finns en video på Ed Brill som berättar om ND Roadmap

Sammanfattningsvis så är detta helt klart glädjande nyheter för alla kunder och organisationer som fortfarande har applikationer på Domino plattformen.

TIMETOACT XCC

May 31 2017 Kommentarer [0]
Länge sedan jag uppdaterade något här men det känns som de här nyheterna är rätt intressanta för alla som använder Connections.

IBM köper TIMETOACT lösning XCC som ger IBM Connections en anpassningsbar startsida och ett mer strukturerat sätt att publisera information. Den möjliggör att realisera den "digitala arbetsplatsen" på ett relativt enkelt och billigt sätt. Nya namnet kommer att bli IBM Connections Engagement Center och kommer att bli tillgänglig i IBMs regi fr.o.m. någon gång under Q3.

Inhi Suh, GM ICS och Felix Binsack, CEO TIMETOACT på DNUG i Berlin

Image:TIMETOACT XCC

Läs mer på TIMETOACT om köpet.
Läs även IBMs pressrealase

IBM Connect 2017

January 13 2017 Kommentarer [0]
Snart är det dags för IBM Connect 2017, som för första gången håller till på Moscone West i San Francisco, CA. Så om ni inte redan är anmälda så kan det vara läge att göra det nu. [Anmäl dig här!]

God Jul 2016

December 22 2016 Kommentarer [0]

Frukostseminarium - Att rusta för ett digitalt arbetsklimat

October 18 2016 Kommentarer [1]
IBM och Box bjuder på frukost!

wpid-thumbnail-e5e3872a045d63f372fb41299fb366c4-300x223

Allt fler företag verkar för ett digitalt arbetsklimat men är de rustade för det i praktiken?
Den digitala arbetsplatsen kräver  fil- och dokumenthantering, lagring och inte minst en trygg plats för digitalt samarbete. Allt ska finnas lättillgängligt. När som helst, var som helst med maximal säkerhet.

Läs mer och anmäl dig här!

IBM Connect 2017 - Call for abstract

October 11 2016 Kommentarer [0]

Gott nytt år

January 7 2016 Kommentarer [3]
Som vanligt så dansar Anders in det nya året!

Watson träffar Ken Jennings

October 22 2015 Kommentarer [0]
En kul reklamfilm om Watson som anspelar på när Watson tävlade i Jeopardy.

Business Connect Stockholm 2015

October 13 2015 Kommentarer [0]
Om en knapp vecka, 19 oktober, är det dags för IBM:s årliga event, Business Connect 2015 #IBMBC15SE


Image:Business Connect Stockholm 2015

Det blir som vanligt en massa intressanta talare och olika ämnen som avhandlas under en heldag på Stockholm Waterfront Congress Centre. Moderator för dagen är för många en gamal bekanting, Beata Wickbom, Året talarlista är rätt så imponerande den med....

- Fredrik Reinfeldt - Föreläsare, rådgivare och f.d. statsminister
- Dietmar Dahmen - Entreprenör, inspiratör och framtidsspanare
- Bill Jinks - Teknisk rådgivare - Wimbledon
- Marie L Wieck - General Manager, IBM Middleware

Det verkar bli en bra mix.

Själv har jag ett pass kring mobilitet och samverkan, "Mobilitet på riktigt" med Richard Trojmar från IBM MobileFirst. Info ser ni nedan om ni vill komma och kolla.

Image:Business Connect Stockholm 2015

Annars ses vi ju i minglet :)