ConnectED Summering

January 30 2015 Kommentarer [0]
Så en rapport som avslutar detta ConnectED 2015
En känsla som jag har och delar med många kunder och partners jag pratat med, är att det i år känts närmare, intimare. Inte bara fysiskt då dom flesta sessionerna varit på Swan. Utan enklare, med dialog till talare, utvecklare och partners.
Även undertecknad har spontant har blivit engagerad och uppslukad i möjligheten att ta upp mina egna och kunders funderingar och önskemål med utvecklare och produktägare på plats. Därav den lite sparsamma rapporteringen i detta forum :-(

När nu ConnectEd 2015 är över tänker jag försöka sammanfatta mina intryck och funderingar med början från slutet.

Closing General Session
Liz Urheim avslutade denna konferens med att säga att tid, plats och format för nästa års konferens kommer meddelas dom närmaste månaderna.
Mattematik geniet Dr. Arthur Benjamin gav en del tips på hur man kan räkna fram något gånger sig själv, där slutade vi lektionen med ett ett tvåsiffrigt tal för oss dödliga. Art fortsatte dock till 5 ingående siffror + en lektion i hur man räknar veckodag för sin födelsedag mellan 1630 och framåt där han var ruskigt snabb att svara enligt en metodik. Sen kom vi till det här med sudoko, han fixade en spontan sådan med 5 rader/kolumner på 1/2 minut där alla delar var riktiga!

En "MatheMagician" ut i fingerspetsarna..
Image:ConnectED Summering

Några av dom saker jag snappat upp i stora drag

Cloud är självklart något som IBM har stort fokus på. IBM Verse som nu är i beta och beräknas tillgänglig under slutet av Q1, kommer leverera så många eftertraktade funktioner för användarna att alternativen verkar få. IBM Verse planeras också levereras i en tappning för att installera i den egna it infrastrukturen men det dröjer.
Så det finns förutom detta många kommande nyheter för kunder med mer "traditionell" syn på IT, där cloud inte är första valet.

Men tillbaka till tidsordningen. Så många saker att rapportera att man kan bli matt. Cloud, Social, Analytics, Mobile o Security är inget litet område.


Connections Cloud: Kommer mycket nya saker, speciellt under Mars. Activities i mobila app'en, ljud och bild i Connections Cloud Meetings. Detta för webläsare och en uppdaterad mobil app. #INV303
Image:ConnectED Summering

IBM Verse mobil app
Image:ConnectED Summering
Något som också diskuterades var IBM Verse i den freemium tappning som är planerad. Ett riktigt bra alternativ för användare och ett enkelt sätt att prova detta sätt att arbeta.


Utökat stöd för foldrar i Connections next "Files", möjlighet att skapa katalog hierarkier med folder i folder som ett komplement till etiketter. Ett helt nytt sätt att i gemenskaper kunna utforma och namnge dom olika funktionerna. En startsida som kan anpassas på ett enkelt sätt, där också användaren kan välja grafisk profil med stöd för teman.

Opening General Session finns att se på youtube i klippt format. https://www.youtube.com/watch?v=dt-wA2hJksQ

Mvh gästbloggare

//Anders Kjellnér